Glukoseketonindeks [GKI]

En biomarkør for å spore metabolsk helse og din tilstand av ketose.

 

Hva er GKI?

Du har kanskje snublet over begrepet GKI i forskjellige keto-fora, sosiale medier eller til og med noen forskningsstudier og lurt på, hva er egentlig GKI? Enkelt sagt, GKI, eller Glucose Ketone Index, er en enkel formel som sporer forholdet mellom blodsukker og ketoner som en enkelt verdi. Men enda viktigere, det er en biomarkør for å spore din metabolske helse så vel som nivået av ketose, og det er lett å spore hvis du har en blodsukker- og ketonmåler som Keto-Mojo.

Hvis du har en GKI-målermodell (tilgjengelig i Europa), kan den beregne din GKI for deg rett på måleren. Hvis du har GK+-målermodellen (tilgjengelig i USA), kan du laste ned gratis Keto-Mojo-app og appen vil automatisk beregne det for deg. Hvis du ikke bruker en Keto-Mojo-måler, kan du bruke GKI-kalkulatoren nedenfor.

BEREGN DIN GKI NÅ

På egen hånd gir glukose- eller ketonavlesninger deg et øyeblikksbilde av hvor du befinner deg i akkurat dette øyeblikket, noe som betyr at de kan påvirkes uavhengig av umiddelbare variabler, for eksempel stress (som øker blodsukkeret) eller et fettrikt måltid (som øker ketoner). GKI gir deg et bedre overblikk over din metabolske status og tilstand av ketose fordi beregningen tar hensyn til variablene og dermed normaliserer dem, noe som resulterer i et mer nøyaktig, stabilt bilde av statusen din.

Så når du først kjenner din GKI, kan du bruke den som et verktøy for å spore ketose og generell metabolsk status. I medisinsk industri blir det også et stadig viktigere tiltak for terapeutisk ketose som brukes til å håndtere kroniske helsetilstander, inkludert visse typer kreft, diabetes type 2, overvekt, Alzheimers sykdom, Parkinsons, kroniske inflammatoriske sykdommer, epilepsi, insulinresistens og traumatisk hjerneskade!

BEREGN DIN GKI NÅ

MERK: For å beregne din GKI, må du legge inn Ketone- og glukoseavlesningene i Keto-Mojo GKI-kalkulatoren. Hvis du måler glukosen din i mg / dL slik som i USA, kan du bruke den første kalkulatoren. Hvis du måler glukosen din i mmol / L, for eksempel land i EU og Canada, kan du bruke den andre kalkulatoren.

Forsikre deg om at du treffer ENTER etter at du har skrevet inn ketonlesningen.

Forsikre deg om at du treffer ENTER etter at du har skrevet inn ketonlesningen.

GKI-formelen og hvordan tolke resultatene

Når og hvor ofte skal jeg teste GKI?

Test av blodsukker og keton bør utføres 2 til 3 timer postprandial (etter et måltid), om mulig to ganger om dagen. Testing to ganger om dagen lar deg gjenkjenne om og hvordan kostholdsinntaket ditt påvirker GKI.

Hvordan kan jeg senke GKI-lesningen?

Jo lenger du fører en "ren" ketogen livsstil med et kosthold rik på hele matvarer, desto bedre blir din GKI-lesning. Du kan også påvirke tallene dine gjennom periodevis fasting, redusere stress og få tilstrekkelig søvn (stress og utmattelse kan inspirere kroppen til å frigjøre kortisol, som kan øke blodsukkernivået). Å identifisere og eliminere utløse matvarer, gjennom blodprøving, hjelper det også med å avgrense GKI-en din. Hvis du bruker GKI til terapeutiske formål, kan du oppsøke legen din.

What is GKI

Handle Keto-Mojo


GK + blodsukker- og ketonmålersett - PROMO PAKKE

GK+ Promo Bundle

GK + blodsukker og ketonmåler - GRUNNLEGGENDE STARTERSETT

GK+ Meter Kit

GK + COMBO teststrimler (60 glukose og 60 keton)

GK+ Combo Strips
cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X