Kan for mye protein slå meg ut av ketose?

De fleste vil fortelle deg at proteinforbruk er nøkkelen til et sunt kosthold. Protein fyller deg, omdannes og brukes til å opprettholde og bygge muskelmasse, og det er en god kilde til vitaminer og mineraler. Alt dette er sant. Men når du spiser et godt formulert ketogent diett med høyt fettinnhold, lavt karbohydrat eller periodisk faste, fratar du ikke bare deg (med vilje) glukose (karbohydrater) for å tvinge kroppen din til å stole på fett for energi. På et lavkarbokosthold må du også begrense proteininntaket ditt til bare den riktige mengden for å dekke kroppens ernæringsmessige behov, ellers kan du oppleve et vekttap eller slå deg ut av ketose. 

Vil du forstå hvorfor? Les videre.

Protein som karbohydrater

Når kroppen din er fratatt glukose, ser den ut til å bruke andre makronæringsstoffer i stedet. Hvis det finner overflødig protein, vil det bruke proteinet i stedet for fett fordi protein, i motsetning til lipider (fett), lettere konverteres til glukose gjennom en prosess kjent som glukoneogenesen. (C-pokker ut en kort video om det her.)

Dette betyr at avhengig av hvordan den unike kroppen din reagerer på å spise en overdreven mengde protein (utover dine daglige makroer), kan kroppen din gjøre proteinet til sukker og lagre eller bruke det, og dermed redusere evnen til å forbrenne kroppsfett og fett fra kostholdet ditt som drivstoff. (Dette kan også øke blodsukkernivået / blodsukkernivået og dermed senke ketonnivået.)

Hvor mye protein trenger du?

For å forstå den beste mengden protein du bør spise, må du vite hva som er optimalt daglige makronæringsstoffer, eller makroer (dine anbefalte daglige kalorier fordelt på gram protein, gram fett og gram karbohydrater (netto karbohydrater eller totale karbohydrater) basert på alder, kroppsvekt, kroppssammensetning, høyde, mål og andre faktorer).

Når du kjenner de anbefalte makroene dine, vil du holde deg nær de daglige maksimumene for å sikre at du holder deg i ketose. Imidlertid kan det hende du må gå litt mer proteinrik hvis du regelmessig løfter pulsen (via høyt aktivitetsnivå fra trening) i minst 30 påfølgende minutter. 

Det er også viktig at du får ditt daglige sunne fett. Hvis du mangler fettinntaket, kan kroppen din omdanne protein til glukose som vil bremse eller stoppe prosessen med å forbrenne fett og kan sparke deg ut av ketose.

Når det er sagt, på samme måte som noen mennesker kan øke karbohydratinntaket og forbli i ketose, kan noen tåle mer protein enn andre. Den eneste måten å finne ut om du er en av de som trenger mer eller mindre protein, er å teste blodet ditt med en keton- og blodsukkermåler. 

Testing for å få klarhet

Gjennomføring av blodprøver av keton og glukose gir deg et klart bilde av hvordan kroppen din reagerer på det du spiser. Hvis du spiser overflødig protein hver dag og du forblir i ketose, kan kroppen din takle det. Hvis du er i ferd med å anbefale godtgjørelsen og faller ut av ketose, er det på tide å tøffe kostholdet ditt. 

Når du tester for følsomhet for mat, må du huske å ikke innføre for mange ekstra variabler i kostholdet ditt; de kan skjule resultatene dine. Fokuser i stedet på en diett med rene matvarer du vet at du ikke har følsomhet for, og se om overflødig protein påvirker suksessen. 

Det endelige ordet

Enten du prøver keto for vekttap, for å reversere type 2-diabetes, for å dempe epilepsi eller andre helsemessige fordelerprotein er fortsatt en god og viktig del av keto dietten; kroppen din trenger i det minste nok protein (basert på makroene dine beregnet av en keto-kalkulator), og enda mer hvis du trener regelmessig. Med litt tid og etterforskning vil du finne ut hvor mye som er riktig for deg. Når du vet det, vil du ikke oppleve uønskede bivirkninger av for mye, som å bli sparket ut av ketose.  

Ikke sikker på gode proteinkilder? Prøv et kyllingbryst! Eller gressmatet biff eller lavkarbokroteinpulver av god kvalitet blandet i en lavkarbidrink. Når du fortsetter å raffinere måltidsplanene dine for å begrense karbohydratinntaket, sørg for et fettfattig og moderat protein diett, og fokuser på helsemessige fordeler av hel mat (inkludert grønnsaker med lite karbohydrat), vil du finne flere keto-vennlige matalternativer som inspirerer din fettforbrenning livsstil og tilfredsstiller cravings. Hvis du vil ha noen fantastiske matvarer å legge til i diettplanen din, finner du den i vår oppskriftsdel.

Ansvarsfraskrivelse: Du bør alltid konsultere en diettist eller din primærlege før du gjør noen større endringer i kostholdet ditt.

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X