Hvis du nylig startet et keto-kosthold og får hodepine, tåke i hjernen eller mental utmattelse, ikke bli overrasket eller for bekymret. Du opplever sannsynligvis noe av det vanlige (men ikke morsomme) bivirkninger som kommer med overgang fra et karbo (glukose) -basert diett til et keton (fett) -basert diett. Den gode nyheten er at disse symptomene for nye keto-slankere er midlertidige. Det er også ting du kan gjøre for å hjelpe dem å forsvinne eller for å være mindre plagsomme mens kroppen din legger seg i den ketogene livsstilen. 

Hva er årsaken til hodepine på en Keto-diett?

Når du går over fra et typisk karbohydrat-diett til et diett med lite karbohydrat, moderat protein og høyere fett, tar kroppen litt tid å tilpasse seg. Uten betydelig karboinntak, lærer kroppen din å fokusere på fettforbrenning som sin primære drivstoffkilde. I løpet av denne tiden, vanligvis en til to uker, forventes vanlige bivirkninger på grunn av karbohydratbegrensningen av et diett med lite karbohydrat. Denne justeringsperioden er mye som avgiftning. Faktisk avgifter du fra et sukkerholdig (glukose) diett fylt med stivelsesholdige grønnsaker og andre kilder til sukker. I løpet av den første uken er det normalt å oppleve en rekke detoxlignende eller influensalignende symptomer, ofte kalt keto influensa. Et av symptomene er hodepine, noe som gir mening hvis du forstår overgangsprosessen. 

Hodepine med lavt blodsukker

Hjernen din er vant til å bli drevet av glukose (produktet av et høyt karbohydrat diett) i stedet for ketoner (produktet av et fettfattig, lavkarbo diett). Når du begynner på et ketodiett, fortsetter kroppen din å nå glukose, selv når den ikke lenger er tilgjengelig og i stedet skaper rikelig med ketoner for energi. Dette kan føre til at blodsukkernivået (blodsukkeret) faller for lavt (vanligvis under 70 mg / dL), spesielt hvis du er faste og hvis du ikke er ennå keto-tilpasset, kan bli hypoglykemisk. I dette tilfellet er det ikke grunn til bekymring å oppleve hypoglykemi. Det er en del av overgangen. Men siden kroppen din ikke er vant til det, kan dette nye lave blodsukkeret (ingen glukose) kort legge til stress i hjernen og nervesystemet., og følgelig gi deg en stresshormon hodepine, samt sterk sult og hjerne tåke. Når kroppen din begynner å bruke ketonene i stedet for glukose, bør du finne litt lindring fra hodepine og begynne å oppleve bedre energinivå og de kjente helsemessige fordelene ved å holde seg i ernæringsketose. 

dehydrering

Legg merke til at vekten avtar raskt når du begynner på keto? Dette er faktisk vanntap. Når du er i overgangsfasen av keto og bruker opp den lagrede glukosen (glykogen), skiller kroppen ut ekstra vann. Dette er fordi hvert gram glykogen lagres og frigjøres med tre gram vann. Så når kroppen din tømmer seg av alle glukosereservene, eliminerer den også betydelige mengder vann (og oppblåstheten som følger med den). Hvis du ikke fyller på med vannet ved å drikke ofte og rikelig, vil du bli dehydrert - og kanskje også få hodepine som følger med dehydrering. (Du kjenner bakrus hodepine? Samme ide.)

Ubalanse i elektrolytt 

Når du spiser mye karbohydrater, lager kroppen mindre insulin. Siden insulinets jobb er å behandle glukosen i karbohydrater, trenger du kroppen din og produserer mindre insulin når du slutter å spise karbohydrater. Med mindre insulin i systemet ditt skiller nyrene ut mer natrium, en av elektrolyttene som regulerer hydratiseringen din. Denne natriumutskillelsen kan kaste balansen fra andre viktige elektrolytter også, for eksempel kalium og magnesium. Denne ubalansen er en av hovedårsakene til at mennesker lider av keto-influensasymptomer. Hvis du finner ut at du får hodepine mens du er på keto, kan det ha sammenheng med natriumtap.

Giftstoffer fra lagret fett

Når kroppen din begynner å bruke fett til drivstoff i stedet for glykogen, når den inn i fettlagrene dine. Men disse fettlagrene lagrer også giftstoffer. Når kroppen bryter ned fettet, frigjøres disse giftstoffene i blodomløpet ditt, noe som potensielt kan forårsake hodepine, svimmelhet og tretthet. 

Menstruasjonssyklus

Det er mye feilinformasjon og anekdotisk informasjon om temaet hormoner og ketoner, men det som fremdeles er tydelig i litteraturen er NOE kosthold som resulterer i raskt vekttap eller begrenser kalorier (noe noen gjør på keto for å redusere appetitten) , vil endre daglig rytme (daglige mønstre) og signalisere hormonelle forandringer. Det er også sant at fall i insulinnivået direkte vil senke østrogennivåene. De fleste mennesker i dag har å gjøre med østrogendominans takket være ubalanse i blodsukkeret, stress, eksogent hormon som forstyrrer kjemisk eksponering, dårlig søvnmønster og overskudd av blått lys / skjerm, alt dette skaper hormonubalanse.

Hvordan stoppe eller forhindre ketorelatert hodepine 

Hva kan du gjøre for å hjelpe med en keto-relatert hodepine? Her er noen enkle løsninger du kan prøve. De er også gode rutiner for fortsatt suksess med keto, hodepine eller ikke.

 • hydrate
  Unngå dehydrering. Drikk minst halvparten av kroppsvekten i gram vann hele dagen. Hvis du for eksempel veier 150 kilo, vil du drikke 75 gram vann. På toppen av dette beløpet, hvis du drikker vanndrivende midler som kaffe, kan du øke vanninntaket med 1-1 / 2 kopper vann per kopp kaffe. Dette vil også bidra til å skylle ut giftstoffer som frigjøres mens du brenner fettbutikker. Noen mennesker ser etter elektrolyttilskudd i løpet av denne tiden. Benbuljong eller buljong er også vanlig. Men det er ikke nødvendig, spesielt hvis du følger de neste tre anbefalingene. 
 • Salt vannet ditt
  En enkel måte å kompensere for tapt natrium på ketodietten (og følgelig bidra til å holde elektrolyttene i balanse) er å legge en klype Himalaya-salt til hvert glass drikkevann. Du kan også legge til mineraldråper til vannet ditt for å øke elektrolyttene dine.
 • Spis nok fett
  Når du bruker en diett med høyt karbohydrater, kan det virke mot intuitivt å spise så mye fett. Men å få riktig mengde makroer (dvs. 70 til 80 prosent av dine daglige kalorier fra fett) er avgjørende for en vellykket ketoovergang. Det er også ditt beste alternativ for å motvirke hodepine med lavt blodsukker og håndtere sult.
 • Spis mat / næringstett mat
  Hvordan kan du motvirke giftstoffer frigjort fra fett tap? Forsikre deg om at du spiser nok næringsstoffer (innen makroene dine) og om nødvendig ikke bli for begrensende for kalorier for raskt. Du vil ikke miste fett for fortsom frigjør mer lagrede giftstoffer. Når du vurderer måltidsplanene dine, kan du også prøve å velge renere matvarer som ikke inneholder GMO, hormoner og andre giftstoffer, for eksempel plantevernmidler. 

Det endelige ordet

Forhåpentligvis har vi hjulpet med å rydde opp spørsmålene dine, og kanskje hodepinen din. Men her er en rask forfriskning om keto hodepine:

 1. Keto hodepine er vanlig under overgangen fra en høy-karbohydrat til en fettrik, lavkarbo-diett. De er også midlertidige og vil avta når kroppen din tilpasser seg å bruke ketoner som drivstoff.
 2. En måte å forhindre hodepine på er å hydratere og tilsette en klype Himalaya-salt i vannet ditt for å sikre at du erstatter det tapte natriumet gjennom keto-relatert vanntap. 
 3. Hold deg til en “ren-ketoKosthold så mye som mulig for å unngå å tilsette giftstoffer i kostholdet ditt. 
 4. Sørg for å møte din daglige makroer (fett, protein og karbohydrater) for å øke energien og oppmuntre til ketoovergangen. 
 5. Raske vannforandringer i kvinnekroppen, enten de er forårsaket av vanndrivende ketogene diett eller på annen måte, trigger kort østrogen til å dykke og kan skape hormonubalanse, noe som kan føre til hodepine. For å unngå dette, må du konsumere mer salt, hydrat, og for noen kvinner, øke komplekst karbohydratinntak på kort sikt rett før menstruasjon. 

Ansvarsfraskrivelse: Når du starter et nytt kosthold, er det alltid en god ide å få medisinsk råd først, spesielt hvis du allerede har helserisiko eller eksisterende forhold. Så spør alltid helsepersonell eller diettist før du gjør noen større diettendringer, inkludert å bytte til et fettfattig kosthold.

Keto-Mojo er deltaker i noen tilknyttede programmer, og noen av lenkene ovenfor vil generere en liten provisjon hvis du gjør et kjøp gjennom en produktkobling på siden vår. Dette koster deg ikke og alle inntekter går direkte til den nonprofit Ketogenic Foundation [501 (c) 3 i påvente] for å hjelpe til med utdanning og forskning i ketogen kosthold og livsstil. Keto-Mojo tjener på ingen måte av disse koblingene.

referanser

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X