Hvordan det ketogene kostholdet øker den mentale ytelsen

publisert: 27. juni 2019
how-ketogenic-diet-increases-mental-performanceplay-icon

Hvordan det ketogene kostholdet øker den mentale ytelsen

Nå har vi alle hørt det, vi vet at det ketogene kostholdet forbedrer den mentale ytelsen. Men hvordan? Hvordan gjør det egentlig i kroppene våre og i hjernen? La oss dykke ned i fakta og lære nøyaktig hvorfor vi bør ta hensyn til mengden ketoner som er i blodet vårt, slik at vi kan få den forbedrede mentale ytelsen. Jeg er Thomas DeLauer med Keto-Mojo, og vi kommer til å dykke inn i litt vitenskap.

Journal of Neurobiology of Aging Study

Det første jeg vil snakke om er en studie som ble publisert i et tidsskrift kjent som Neurobiology of Aging. Hva denne studien gjorde, ble sett på en gruppe på 23 individer som led av en form for kognitiv svikt, noe som betyr at de led av kortvarig hukommelsestap, eller at de bare hadde en slags kognitiv tilbakegang. De delte disse forsøkspersonene i to grupper: en gruppe hadde et ketogent kosthold og en gruppe hadde høyt karbohydrater. I løpet av seks uker, og på slutten av seks uker, målte de sitt samlede kortvarige verbale minne. Det de fant, er at ketogruppen hadde en betydelig forbedring i sitt kortvarige verbale minne.

Hva er verbalt minne?

Hva betyr dette egentlig? Vel verbalt minne er bokstavelig talt som det høres ut. Det er muligheten til å samle informasjon, behandle den i hjernen og deretter kunne artikulere den muntlig, det er derfor den kalles verbalt minne. Det er tre komponenter i verbalt minne som vi må se på. Den første er kapasitet; hvor mye ordforråd du kan skaffe og samle. Så er det varighet; hvor lenge du kan holde på den informasjonen, og hvor lang tid den kan være i minnebanken. Den tredje er kodingsprosessen; hvor godt koder du faktisk denne informasjonen og gjør den til en del av hjernens mønster, slik at du virkelig forstår og forstår den informasjonen. Ved å se på studien, vet vi at det er en bedring i verbalt minne på kort sikt, og vi kan definitivt konkludere med at det ketogene kostholdet hjelper oss der.

Mangel på fokus og tåket hjerne

Det er noen andre komponenter som vi ønsker å se på med tanke på mental ytelse. Denne neste er en som vi alle er kjent med, og det er fokus eller mangel på det. Vi har alle vært i en situasjon der vi bare ikke kan fokusere. Vi føler at vi blir distrahert av omtrent alt, eller at vi føler at hjernen vår er tåkete. Vel, mange ganger skjer dette rett og slett på grunn av en ubalanse mellom det som kalles GABA og glutamat i hjernen. Dette er i utgangspunktet to kjemikalier som konstant kjemper med hverandre, men 90% av de synaptiske prosessene som skjer i hjernen vår krever glutamat. Det meste av tiden når vi opererer, når vi snakker, når vi leser, når vi til og med har samtaler eller til og med tenker mye, aktiverer vi den glutamatesyklusen, 90% for tiden. Eventuelt overflødig glutamat bør omdannes til det som kalles GABA, gamma-aminobutyric acid.

Hva er GABA?

Nå er GABA det som lar deg føle deg rolig, kul og samlet og ta mer avslappede beslutninger. Du kan slags gjøre regnestykket. Jo mer vi går og går og går, jo mer er vi i den glutamatsyklusen og ikke har overflødig glutamat å konvertere til GABA, så vi blir stadig mer stresset. Dette er et stort problem, men det er der ketoner kommer inn. Du ser ketoner gir hjernen en ekstra energikilde, noe som betyr at de ikke trenger å lene seg på glutamatet ganske så mye, og de kjører på ketonene, som slags tredjepartskilde for drivstoff. Derfor kan glutamatet gå foran, og det kan gå gjennom konverteringsprosessen og bli GABA, slik at du bokstavelig talt får det beste fra begge verdener. Du får muligheten til å oppnå den mentale ytelsen og få den rene energien fra ketonene, mens du også kan ha mer av den GABA som vil gjøre at du føler deg rolig og lar deg være en god leder og være den den beste personen du muligens kan være. Ketoner hjelper hjernen enda mer. Når det gjelder mitokondriene, som er energikraftverket i en celle, har studier vist at hippocampus-delen av hjernen faktisk ender opp med å ha genetiske forandringer i mitokondriene når ketoner er til stede. Det betyr at hjernen bokstavelig talt blir mer effektiv til å bruke drivstoff. Du endrer bokstavelig talt mitokondrielle maskineri i hjernen din.

BDNF er som gjødsel for hjernen din

Det siste vi virkelig skal dekke er BDNF, hjerneavledet nevrotrofisk faktor. BDNF er som gjødsel for hjernen din. Det vokser nye synaptiske veier, det vokser ny synapse, det vokser nye nevroner, det bokstavelig talt lar hjernen din vokse og bli større og sterkere. Det som virkelig er kult, er at studier viser at ketoner faktisk utløser uttrykket av BDNF, noe som betyr at de slags låser opp det og lar BDNF gjøre jobben sin. Kombiner dette med fokusaspektene, mitokondrielle maskiner endres, og selvfølgelig det kortsiktige verbale minnet, har du en perfekt storm av mental klarhet og veldig god egnethet når det kommer til din evne til å bruke hjernen din mer effektivt og effektivt. Så sørg for at du måler ketonene dine. På den måten vet du at disse endringene skjer i kroppen din, gjetter du ikke bare. Du kan bokstavelig talt bruke Keto-Mojo meter å teste blodet ditt og finne ut nøyaktig hvor du står på spekteret av ketoner. Dette kommer til å hjelpe deg med å identifisere hva du bør spise, hva du ikke bør spise, slik at du kan optimalisere kroppen din og hjernen din. Hold det som alltid her inne, så ser jeg deg i neste video.

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X