Med de hurtigmonterende tilfellene av COVID-19 og behovet for å få ly på plass i 2020, begynte USA stadig mer å henvende seg til telehelse (fjernhelsetjeneste som bruker telekommunikasjonsteknologi) for å holde folk hjemme, redusere risikoen for smitte og hjelpe pasienter med å holde seg sunn og informert.

Før det tok dette nye, dramatiske skrittet i moderne medisin sakte vei til mainstream. Faktisk utvidet den amerikanske regjeringen bare nylig omfanget av telehelsetjenester dekket av Medicare, det føderalt sponsede helseforsikringsprogrammet for personer over 65 år. Men den plutselige presserende hastigheten gjorde at bruk av telehelse øyeblikkelig ble utbredt og akseptert. Nå kan pasienter over hele landet motta et bredt spekter av fjernomsorgstjenester - normal primærpleie og kontorbesøk med spesialisert medisin, psykisk helsevern og råd om forebyggende behandling - fra hjemmets komfort. I tilfeller av nødvendig pleie dekkes det også av de fleste forsikringer. 

Så hva er egentlig “telehelse”? I denne artikkelen lærer du hva telehelse er, fordelene med telehelse, og hvorfor det raskt blir en viktig del av å håndtere og reversere diabetes og overvekt og å overvåke din generelle helse. 

Keto-Mojo-TeleHealth

Hva er telehelse?

Telehealth refererer ganske enkelt til helsevesenets aktiviteter som utføres online eller via telefon. Men det handler ikke bare om direkte telefon- eller videobesøk med legen din eller spesialisten. Den omfatter også et voksende utvalg av hjemme-teknologi - apper, enheter og wearables - som sporer viktig helseinformasjon, kan overføre all samlet informasjon til helsepersonellene dine, og hjelpe leverandørene dine med å ta mer informerte helsevedtak. Telehelse kan være:

 • En lege som konsulterer med en pasient på en videosamtale
 • Muligheten til å direkte kontakte og få e-postutveksling med legen din gjennom en online portal
 • Overvåking av vitaliteter og biomarkører gjennom bærbare apparater, apparater og apper
 • Den elektroniske utvekslingen av testresultater mellom helsetjenester
 • To leger som diskuterer en medisinsk sak via nettprat
 • En nevrolog overvåker potensielle hjerneslagpasienter langveisfra ved bruk av ”telestroke” -teknologi
 • En fjernstyrt robotassistert kirurgi
 • Og mye mer

Telehealth-vilkår å vite

Før du drøfter fordelene ved telehelse mer detaljert, er det viktig å definere noen viktige begrep. 

 • Telehealth: begrepet som brukes for å omfatte alle digitale helsevirksomhetsaktiviteter, inkludert administrative funksjoner.
 • telemedisin: ofte brukt som et synonym for telehelse, refererer telemedisin faktisk til spesifikke kliniske tjenester som tilbys pasienter.
 • Ekstern pasientovervåking: bruk av digital teknologi for å samle helsedata (puls, blodtrykk, glukosenivå, ketonnivå, vekt, etc.) fra en pasient, og deretter overføre disse dataene til helsepersonell for analyse og behandlingsanbefalinger.
 • Ekstern coaching: når en pasient melder seg til ekstern coaching, får de helse- og velværeveiledning på avstand. Denne rådgivningen kan være en-til-en-coaching med en leverandør, eller via en app.
 • API / API-integrasjon: API står for Applikasjonsprogrammeringsgrensesnitt, og refererer til et sett med regler og funksjoner som styrer hvordan et programvare fungerer. API-integrasjon er evnen til to elektroniske systemer til å kommunisere med hverandre og utveksle data. Konseptet med API-integrasjon er spesielt relevant for suksessen til appbaserte telehelse-programmer. API-integrasjon sørger for at helsedataene dine (for eksempel ditt daglige blodtrykk) overføres sikkert og nøyaktig fra testenheten din til leverandøren din.

Telehealth-teknologi i aksjon

Det er to viktige fordeler med telehelseteknologi. Det første er åpenbart: Du kan nå få kontakt med omsorgsleverandøren din uten å være i samme rom eller til og med det samme kontinentet. Det andre er mindre åpenbart, men ekstremt kraftig: Du kan nå samle, evaluere og dele med helsepersonell din egen personlige helsestatistikk. 

Ikke sikker på hva vi mener? Tenk på dette: med fordelen av digital teknologi kan plutselig til og med enkle måleinstrumenter til hjemmet, for eksempel en skala, være en kraftig telehelseenhet. Hver gang du går på en “smart” skala, registrerer den din nåværende kroppsvekt og sender dataene til en app på telefonen din. Disse dataene kan deretter presenteres for både deg og legen din for å gi et bedre og mer fullstendig bilde av din pågående status og hjelpe leverandøren din med å trene deg og ta kostholds- og livsstilsbeslutninger basert på reell, utviklende informasjon. 

Utover smarte skalaer, er det mange andre telehealth-vennlige apper og enheter. Disse inkluderer:

 • Wearables som Fitbit-enheter og Oura Ring som sporer søvn, hjertefrekvens og aktivitetsnivå
 • Apper som MDHealth, Doctor On Demand og Express Care Virtual som kobler pasienter direkte med leger
 • Apper som Cronometer, MyFitnessPal og Carb Manager som sporer ernæringsinformasjon som kalorier og makroer 
 • Enheter som Keto-Mojo meter som registrerer biomarkører som glukose, ketoner og GKI. 

Faktisk gjør keton- og glukosesporingsenheter en stor forskjell i kampen mot diabetes. Mer om det senere.  

Forbrukerfordeler ved telehelse 

Når teknologien utvikler seg, fortsetter fordelene med telehelse å manifestere seg. Her er fem solide grunner til at telehelse er en viktig og veldig ekte del av vår medisinske omsorg, nåtid og fremtid:  

#1: Hindrer spredning av smittsom sykdom

SARS-CoV-2 (det nye coronavirus) er et svært smittsomt patogen som forårsaker en sykdom som kalles COVID-19. For å dempe de globale helsemessige konsekvensene av COVID-19, ble telehelse et kritisk middel for å motta helsehjelp mens man unngikk potensiell eksponering for viruset på medisinske sentre. Telehelse lar pasienter og helsepersonell kommunisere eksternt uten å risikere en potensiell dødelig infeksjon. 

#2: Gir større tilgang til helsetjenester

Mange mennesker bor dusinvis av miles fra et moderne helsevesen, spesielt i landlige områder. Med fordelen av teknologi kan imidlertid disse menneskene motta omsorg og rådgivning hjemme.

Men du trenger ikke å bo i boondocks for å utnytte telehelse til din fordel; Hvis du for eksempel har et sykt barn hjemme, kan et videobesøk med legen hjelpe deg med å lette tankene og gi de beste neste trinn.

I tillegg er brukervennligheten og overkommeligheten beviselig medvirkende til å gi større kontinuerlig tilgang til leger. For eksempel San Diego, California-basert internist og telehelseutøver Dr. Brian Lenzkes begynte å gå over til telemedisin ved å innse at uten kostnadene for et stort kontor, rikelig medarbeidere og forsikringsrelatert byråkrati, kan han tilby pasienter kontinuerlig pleie og coaching og enkel tilgang mens han belaster nær samme beløp som en $75 copay - alt uten involverer forsikring. En ekstra fordel: “Du har tryggheten at du alltid kan ringe legen din. Det er som å ha AAA,”Forklarer Dr. Lenzkes. 

#3: Sparer tid

Selv om du ikke bor for langt fra legen din, er det en plan å komme inn og ut av legen. Det er transporttid, tilbrakt tid i venterommet, inntakssykepleierkontrollen, selve besøket (ofte med forsinkelser fra legen), og deretter reisen tilbake til hjemmet eller kontoret. Dette kan lett utgjøre tre eller flere timer å tilbringe omtrent 15 minutter med legen din. Telehelse eliminerer alt annet enn selve besøket, så avtaler begynner å begynne i tide. Unødvendig å si, tidsbesparelsene legger seg raskt opp. 

I løpet av en halvtime tar det å komme for å se meg, you kan gjøre noe annet, som å gå en tur.Dr. Tro Kalayjian, spesialist i vekttap i New York

Å spare tid var en stor grunn til at New York-basert vekttap spesialist Dr. Tro Kalayjian begynte å implementere telehelse i sin medisinske praksis. “I løpet av en halvtime tar det å komme for å se meg, Bemerker han, "Du kan gjøre noe annet, som å gå en tur.Dr. Tro, som han er kjent for pasienter, er hovedsakelig fokusert på å hjelpe overvektige klienter å miste vekt gjennom riktig ernæring. (Dette inkluderer å hjelpe folk med å komme i gang med keto-dietten). Dr. Tro har en dypt personlig tilknytning til dette området etter å ha vært overvektig i sine unge voksne år. Nå som han har mistet vekten, vil han hjelpe andre med å gjøre det samme, og telehelse er en stor del av det.

#4: Engasjerer og motiverer pasienter

I situasjoner der telehelse brukes til å spore din fysiske status, fremgang eller begge deler, kan det å se løpende resultater ha en betydelig effekt på motivasjonen din til å holde deg til målene dine. Hvorfor? Etter hvert som den gamle forretningsgrenen går, "Hva blir målt blir administrert." Når du sporer vekt, blodtrykk, glukose, ketoner og andre biomarkører digitalt over tid, skaper det en følelse av ansvarlighet. Denne ansvarligheten øker sjansen for at du vil gjøre positive diett- og livsstilsendringer. Sporing lar deg også - i sanntid - se effekten av det du gjør og spiser. Basert på denne innsikten kan du justere livsstilen din deretter. 

#5: Gir innsikt til helsepersonell

Dagene for den årlige kontrollen er borte. Telehealth gir leger og andre klinikere en jevn strøm av data for å ta bedre beslutninger. Plutselig er helsetilstanden din et bevegelig bilde, ikke et øyeblikksbilde av året. Hvis du for eksempel sporer glukosen din, og at omsorgsleverandøren din merker at glukosenivået tikker oppover, kan det hende at omsorgsleverandøren din planlegger en konsultasjon for å diskutere årsakene til og konsekvensene av denne trenden, inkludert hva du kan gjøre for å senke glukosen og følgelig redusere risikoen for diabetes. 

Telehelse for overvekt og diabetes 

Når vi snakker om diabetes, ved hjelp av apper, enheter og online programmer, ser pasienter med diabetes, overvekt eller begge deler bemerkelsesverdige fremskritt i å snu disse forholdene. Å ha pasienter til å måle ketonnivåer daglig, og deretter dele disse dataene med leverandøren, gir for eksempel et ansvar som tidligere er sett i helsevesenet. 

Faktisk antyder et voksende forskningsfelt at telehelsebaserte intervensjoner er effektive for å behandle både diabetes og overvekt, noe som er oppmuntrende, siden effektiv håndtering av disse forholdene reduserer risikoen for nesten alle kroniske sykdommer.

I en studie publisert i mars 2020, tildelte forskere 25 overvektige personer til enten en telehelsegruppe (med ukentlig ekstern coaching) eller en selvstyrt gruppe. Resultatene? Telehelsegruppen overholdt ikke bare bedre programmet - de mistet også mer vekt.

En annen analyse fant at deltakerne etter fire måneder med app-basert helsecoaching i gjennomsnitt mistet 3,23 prosent av sin totale kroppsvekt. Omtrent en tredjedel av de 763 deltakerne oppnådde "klinisk signifikant" vekttap, et gjennomsnitt på nesten 10 prosent total kroppsvekt!

Likevel er den mest slående telehelse-suksessen sannsynligvis den Virta helse, et online, legetilsynet program laget for å håndtere og reversere type 2-diabetes. Programmet er designet for å holde pasienter i ernæringsmessig ketose (0,5 til 3,0 mmol / l) ved å la dem spise et ketogent kosthold.  

Flere studier, inkludert en sponset av Virta Health, har vist at et ketogent kosthold er effektiv diabetesmedisin. Her er resultatene fra ett år av Virta Health-programmet på 218 diabetikere av type 2:

 • 60 prosent reverserte diabetes (gjennomsnittlig HbA1C falt fra 7,6 prosent til 6,3 prosent) 
 • 94 prosent reduserte eller eliminerte insulinbehandling
 • Gjennomsnittlig vekttap var 30,4 pund
 • Gjennomsnittlig triglyserider falt 24 prosent

Hvordan sikrer Virta Health at pasienter overholder programmet? Ved å få dem til å måle ketonnivå.

Måling av ketoner i telehelse

Måling av ketoner, og sikre at du holder deg i ketose (ved å holde ketonene jevnlig) er effektiv diabetesmedisin, men bare hvis pasienten overholder den fettfattige, lavkarbo-diett av keto-dietten. Heldigvis finnes det en spesifikk biomarkør - ketonen - for å spore denne samsvar. Ketoner er molekyler, produsert gjennom fettforbrenning, som fungerer som en sikkerhetskopi for energikilde til glukose for kroppen din og hjernen. Hvis kroppen din ikke har karbohydrater å brenne, blir den til ketoner. Ettersom bevis fortsetter å bygge for ketodietten, måler pasientene stadig flere ketonnivåer sammen med blodsukkernivået. (Blodsukkernivået indikerer ens progresjon mot diabetes type 2). 

Et ord fra Keto-Mojo-teamet om Keto-Mojo-verktøy og telehelse

Hos Keto-Mojo er vårt mål å styrke deg til å optimalisere og styre helsen din gjennom en sunn ketogen livsstil. Siden grunnleggelsen har vi anerkjent fordelene, viktigheten og rollen med telehelse i dette arbeidet. Så kort tid etter lanseringen av vår blodsukkermåler og keton-testmåler opprettet vi en app, integrerte API-er og andre nifty verktøy for å hjelpe deg med å utnytte testresultatene dine, gi deg muligheten til å bedre styre helsen din og forbedre kostholdet ditt og generelle trivsel. 

Følgende er alle Keto-Mojo telehelseverktøyene du kan bruke:

De Keto-Mojo meter: I motsetning til andre enheter på markedet, måler Keto-Mojo-måleren både glukose og ketoner på en rimelig og praktisk måte for å forbedre resultatene for pasienter for vekttap, diabetes type 2, metabolsk syndrom og andre kroniske sykdommer som drar nytte av ketose. Utover nøyaktige punktmessige målinger, lar Keto-Mojo-enheten deg:

 • Spor glukose, ketoner og glukose-ketonindeksen (GKI) over tid med Keto-Mojo MyMojoHealth-appen, tilgjengelig gratis for iOS og Android.
 • Synkroniser glukose- og ketonedata med en smarttelefon via Bluetooth-tilkobling.
 • Del glukose- og ketonedata enkelt med helsepersonell via sikker API-integrasjon.
 • Føl deg komfortabel med at dataene dine er sikre fordi appen og serverne er HIPAA-kompatible.

Keto-Mojo Bluetooth-måler: Keto-Mojo måleren er Bluetooth aktivert og lar deg gjøre det synkroniser øyeblikkelig blodsukker- og ketontestresultater fra måleren din til smarttelefonen. 

Keto Mojo Classic-appen for iOS og Android: Denne appen lar deg spore og filtrere dataene dine og laste opp målingene dine for å velge helsestyringsplattformer, inkludert Apple Health. 

Muligheten til å importere eller eksportere avlesningene dine via CSV-fil slik at du kan dele avlesningene dine med en profesjonell via e-post. I tilfelle at du ikke er synkronisert med leverandøren din online eller kan dele data direkte fra appen, lar dette verktøyet deg dele dataene med alle som har en e-postadresse. 

Sikkert kryptert API (applikasjonsgrensesnitt): Hvis du er helsepersonell og ønsker at EHR-systemet ditt (elektronisk helsejournal) kobler til pasientdataene dine automatisk, vennligst kontakt oss.  

SDK (Software Development Kit): Vi har utviklet et programvaresett slik at vi kan samarbeide strategisk med helsefirmaer for å koble til andre apper. Hvis du har en app og ønsker å integrere den, vær så snill kontakt oss.

Bunnlinjen? Keto-Mojo-måleren, gjennom nøyaktig måling og sikker datadeling, hjelper både individer og tilbydere til å oppnå terapeutisk suksess med det ketogene kostholdet. Det er et verktøy for å spore metabolsk helse over tid. 

Kontakt oss for a gratis konsultasjon om integrasjoner med Keto-Mojo-glukose-, keton- og GKI-avlesninger.

Det endelige ordet

Den globale pandemien med coronavirus holdt folk hjemme og presset telehelse i høysetet som en måte å trygt få kontakt med omsorgsleverandører fra komforten i sitt eget hjem. Fjernomsorg er den nye virkeligheten, og det kommer ingen vei tilbake nå.  

Men telehelse handler ikke bare om å forhindre spredning av en smitte. Det handler også om å øke tilgangen til omsorg, anspore pasientengasjement og gi deg og leger bedre innsikt i helsen din. 

Med fordelen av telehelse har verden allerede gjort betydelige skritt mot overvekt og diabetes. Når teknologien forbedres, forbedrer telehelsen sammen med den. Keto-Mojo gir mange verktøy for å gi deg muligheten til å utnytte telehelsen til din fordel. Den pandemiske inspirasjonen kan være mørk, men fremtiden for telehelse er lys. Jo mer teknologi gjennomsyrer helsetjenester, jo bedre blir helsevesenet. 

Keto-Mojo er deltaker i noen tilknyttede programmer, og noen av lenkene ovenfor vil generere en liten provisjon hvis du gjør et kjøp gjennom en produktkobling på siden vår. Dette koster deg ikke og alle inntekter går direkte til den nonprofit Ketogenic Foundation [501 (c) 3 i påvente] for å hjelpe til med utdanning og forskning i ketogen kosthold og livsstil. Keto-Mojo tjener på ingen måte av disse koblingene.

referanser

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X