Det er bursdagen din, og noen skyver en bit av favorittkaken din under nesen. Du er ute etter happy hour og surrede sult treffer samtidig et gyldent, ruvende virvar av frites ankommer bordet. Du har hatt en skitten dag, og en trøstende bolle med pasta virker akkurat som å hente deg. Du har en forferdelig hoste, kan ikke finne sukkerfrie hostedråper, og bosette deg på vanlige, sukkerholdige alternativer. Eller du bestemmer deg ganske enkelt for at du fortjener en keto-juksedag og planlegger å spolere.

Juks med det ketogene kostholdet skjer med oss alle, noen ganger i små og noen ganger på store måter. Enten dette er første gang eller en gjentakelse, slapp av og ikke gi deg selv en vanskelig tid. Det er ikke slutten på verden eller keto-reisen din. Men det påvirker ketose. Hvor mye og hvor lang tid tar det å komme inn i ketose igjen hvis du jukser? Det avhenger helt av mange ting, inkludert hva du spiste, hvor mye av den fornærmende maten du spiste, hvor lenge du har vært på (og av) en keto-diett (dvs. hvis du er fett-tilpasset eller keto-tilpasset), hvor mye du trener, hvordan din unike kropp reagerer på overflødige karbohydrater, og om du har sluttet å jukse og er tilbake på sporet. 

Lurte du på keto-dietten?

Hvis du jukset med mat med høyt karbohydrat og lurer på hvor lang tid det vil ta å komme tilbake i ketose, må du først gi deg en pause. Det er for sent å gå tilbake nå. Forhåpentligvis, hvis du har sett noen vektøkning, er det for det meste vannvekt og ikke reverseringen av fett tapet ditt. Hvis du sammen med å spise mye karbohydrat også har spist for mye, har du litt mer arbeid å gjøre for å komme på sporet. Å gå tilbake til sunn mat og overvåke ditt daglige karbohydratinntak og daglige kaloriinntak vil hjelpe deg å komme tilbake på sporet.

For det andre, bruk situasjonen som en læringsopplevelse: test ketonnivåene dagen etter med en ketonmeter for å se om du virkelig har blitt sparket ut av ketose. Noen mennesker tåler mer karbohydrater enn andre, spesielt hvis du har vært på keto-diett en stund. Hvis du er en av dem, kan du oppleve at du fortsatt er i ketose, om enn i lavere tilstand. Selv om høyere toleranse for karbohydrater ikke er et hallpass for å dykke regelmessig i brødkurven eller iskartongen, kan det gi deg mer motstandskraft fra sporadisk feil. 

Selvfølgelig avhenger disse resultatene av hvor mye og hvor lenge du jukset på dietten med lite karbohydrat. 

Greit. Det er offisielt. Du har blitt kastet ut av ketose. Hvor lang tid tar det å komme tilbake i ketose?

Hvis du oppdager at jukseren din sparket deg ut av ketose, er det dessverre ingen måte å forutsi din eksakte restitusjonstid. Det avhenger av hva og hvor mye du spiste, hvor flink kroppen din er til keto-dietten, hvor lenge du holdt deg unna lavkarbo-måltidsplanen din, og reaksjonene til din egen distinkte kropp; hver kropp er forskjellig og har forskjellige reaksjoner.

Det er imidlertid noen indikatorer for at det er mer sannsynlig at du raskt kommer tilbake til ketose: hvis du har vært i ketose i fire eller flere uker før juksemålet ditt, kom du lett i ketose når du først startet, du trener regelmessig , du gikk ikke også over bord med juksen din, og du begynner periodisk faste (mer om det nedenfor). 

Når det er sagt, enten du slanker eller spiser en keto-måltidsplan av andre helsemessige årsaker, kan du generelt forvente at hvis du går tilbake til keto-dietten, bør du kunne komme tilbake i en tilstand av ketose innen en til tre dager , og du kan øke hastigheten på prosessen med enkle trinn.

Hvordan komme deg raskt tilbake i ketose

Du kommer ikke tilbake i ketose uten å ta viktige skritt. Noen er obligatoriske, andre er valgfrie. Uansett er følgende ting du bør vurdere når du prøver å komme tilbake til ketose etter å ha spist ett eller flere juksemåltider. 

 1. Hold deg sterk. Å spise karbohydrater og sukker kan vekke sug etter mer. Denne onde syklusen med å spise karbohydrater, ha lyst på karbohydrater og deretter spise mer karbohydrater for å tilfredsstille deres ønske, er det amerikanske dilemmaet som har opprettholdt fedme og har så mange av oss syke, eller i det minste ikke på vår optimale helse til å begynne med. Når du begynner å forsøke å komme tilbake til å få energi fra blodketoner, bekjempe noen trang til karbohydrater, og hvis du har vært "av" en stund, ikke bli overrasket om du får noen bivirkninger av gjeninntreden eller mer nærmere bestemt "keto influensa”Symptomer. Husk at cravings og influensasymptomer er kortvarige så lenge du holder deg på sporet, så din energi og mental klarhet vil komme tilbake.
 2. Følg keto-dietten strengt. Det burde si seg selv, men den beste måten å komme tilbake i ketose er å følge en keto diett (dvs. et høyt fettinnhold, lite karbohydrat, med beskjedne mengder protein og et lavt karbohydratinntak på 20 netto gram karbohydrater per dag ). Svingninger i kostholdet vil ikke gi deg noen fordeler. Enhver ernæringsfysiolog, kostholdsekspert eller keto-veteran vil fortelle deg at nøkkelen er å lage mat og deretter vite og spore makronæringsstoffer (spesielt dine netto karbohydrater) med en makrokalkulator som Cronometer eller Carb Manager; På denne måten vil du være i stand til å sikre at kroppen din forbrenner kroppsfett som drivstoff, blodsukkernivået reduseres, og at du igjen når ketose. Også måltidsplan (vi gjør det enkelt for deg her) slik at du får i deg nok kalorier og ikke blir sulten og fristet til å ta noe karbotungt for metthets skyld. (Husk sunt fett, inkludert oljer av god kvalitet, som olivenolje og kokosolje, og meieriprodukter teller!)
 3. Prøv periodisk faste. Intermittent faste, eller følge en roterende plan for faste og spise, kan hjelpe kickstart ketose. Du kan lære mer om hvordan du raskt kan intermittere her.
 4. Vurder å legge til eksogene ketoner, slik som MCT-olje. Lær mer om når du skal bruke eksogene ketoner her.

 

4 Tips to Get Back Into Ketosis

 

Hvis du leser dette fordi du tenker på å jukse på Keto-dietten

Kanskje du ikke har "jukset" ennå. Kanskje du tenker på det fordi en spesiell anledning nærmer seg, en restaurant du har lyst til å prøve som ikke er så keto-vennlig, eller at du bare savner lasagne. Så du lurer på: Hvor lang tid tar det å komme tilbake i ketose hvis jeg jukser? Hvis dette er tilfelle, vil vi gjerne gi deg litt inspirasjon til å holde deg på sporet. 

  • Fusk gjør en bjørnetjeneste for alt det harde arbeidet ditt. Hvis du har levd en keto-livsstil en stund, føler du deg sannsynligvis mer energisk, lettere og mer mentalt våken; dette er bare noen få av helsemessige fordeler. Et betydelig juks, selv for ett måltid, kan stoppe vekttapet ditt, få deg til å føle deg treg, oppleve betydelig hjernetåke, og hvis du er litt ny i keto, kan du føre til at du går gjennom ketoinfluensasymptomer igjen. Mer enn det, må du jobbe deg inn i ketose igjen. Enda vanskeligere for mange mennesker, vil det vekke svunne karbohugger som kan inspirere til ytterligere juks og avspore dine gode intensjoner. Sannheten er at alle feiler av og til. Det er ikke verdens ende, men hvis du kan unngå hodepine, burde du gjøre det. Prøv å minne deg selv på hvorfor du gikk i keto i utgangspunktet, og jobb for å komme tilbake i den tankegangen. 
  • Du vil gå opp i vekt. Hvis du allerede har gått ned i vekt på keto-dietten, vil du ikke komme tilbake alt med ett eller to jukser, men som et minimum vil du oppleve vannøkning og ekstra kroppsvekt fra oppblåsthet, siden karbohydrater returnerer kroppen til dens fettlagrende måter. (Når du er tilbake i ketose, vil vannøkningen flate ut igjen.) Du må også operere med et kaloriunderskudd for å gå ned i vekt, så pass på at du gjør det også hvis du har noen vekttapsmål.
  • Det er gode keto-oppskrifter som kan erstatte favorittmaten din og mer. Du kan være lei av å spise de samme tingene eller gå glipp av noen av favorittmatene dine mens du er på en keto-diett. Her er tingen: du kan løse det uten å jukse. Det er flere og flere deilige oppskrifter der ute som hjelper deg å få den tilfredsstillelsen og smaken du ønsker uten karbohydrater, pasta og desserter inkludert. Vellykkede keto-slankere vet at nøkkelen er å finne ingredienser og oppskrifter som er ketovennlige, men enda viktigere, smaker fantastisk! Vi vet at det ikke er noen tilfredshet med å spise et middelmådig stykke keto sjokoladekake. Den eneste måten å tilfredsstille en trang er å gjøre det med noe fantastisk; så vi tar gjetningene ut av velsmakende og søte keto-godbiter ved å anbefale oppskrifter som er helt utrolig. Enda bedre, slå opp en av våre gratis én uke måltidsplaner, komplett med daglige makroer og oppskrifter!
  • Du kan bestill keto på mange restauranter, spesielt de som lager mat fra bunnen av. Hemmeligheten bak å holde keto når du spiser ute er todelt. Du må vite hvordan du skanner en meny, finn ketovennlige elementer og ber personalet om å endre litt om nødvendig. Du må kjenne retter som har en tendens til å være iboende keto eller i nærheten av den, og deretter be de ansatte holde eller erstatte noen del av parabolen som ikke fungerer. (Eksempel: En restaurant som serverer reker og korn kan være villig til å underveie grønnsaker for kornene med litt ekstra smør.)
  • Keto godbiter kan fylle tomrommet. Det er flere og flere fantastiske keto-snacks og desserter på markedet som lar deg nå en tilfredsstillende godbit når du er desperat etter noe matbit. Men ikke alle produkter merket "low-carb" eller "keto" er ideelle valg for keto-fettfattig diett; noen inneholder sukkererstatninger som vil øke blodsukkeret og / eller sparke deg ut av ketose. For å være sikker på at du spiser ketovennlig mat som hjelper i stedet for å hindre, kan du lese produktetiketter for å finne ut om de inneholder akseptable og uakseptable søtningsmidler, test blodsukkeret før og etter at du spiser et nytt produkt for å se om det har uønskede effekter, og hold øye med de beste sukkerfrie alternativene. (Få en god oppskrift på Sjokolade Peanut Butter Fat Bombs!) Ikke glem å få nok fettinntak; kroppen din trenger den for å opprettholde ketose. 

Det endelige ordet

Siden det du spiste, hvor mye du spiste, ditt bio-individualitet, hvor lenge du jukset, og hvor dyktige kroppen din er til keto-dietten, alt påvirker restitusjonstiden din, det er ingen måte å forutsi nøyaktig når du kommer tilbake til ketose hvis du "jukser" på ketodiet. Imidlertid vil du komme tilbake i fettforbrenning ketose, så gjør deg selv en tjeneste: ikke vær hard mot deg selv, og begynn å spise til din makroer (mye sunt fett, og pass på antall kalorier) og keto måltidsplan en gang til. Du er snart tilbake på sporet, så keto på!

Og måten å vite om du er tilbake i ketose er å spore fremgangen din med Keto-Mojo blodsukker- og ketonmåler. Mens du er i gang, last ned gratis app, slik at du enkelt kan se trender og grafer på mobilenheten din. I appen kan du også registrere deg for en MyMojoHelse konto som lar deg lagre et ubegrenset antall avlesninger i en sikker skyplattform, gjennomgå avlesningene dine på flere enheter, bestille forsyninger rett fra appen, koble avlesningene dine til andre populære helseapper og til og med dele avlesningene dine med helsepersonell. Lære mer her.

 

 

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X