"Jeg føler meg elendig."

Høres kjent ut? Når du tar deg gjennom den første uken eller den andre uken av et ketogent diett, kan du føle deg elendig. Men fortvil ikke! Dette er faktisk en god ting, fordi generell ubehag er en indikasjon på at det du holder på med å jobbe, og kroppen din gjør den humpete overgangen fra å brenne glukose (karbohydrater / sukker) for energi til å forbrenne fett gjennom ketose (ketoner)! Faktisk er de ubehagelige bivirkningene knyttet til ketoovergangen så vanlige at det er et navn på dem: "ketofluensa" eller "karboinfluensa."

Hva er ketoinfluensa, lurer du på?

Ketoinfluensa er et teppeterm for en rekke midlertidige bivirkninger som kan oppstå når du starter et ketodiett, bare spiser ketovennlig mat og reduserer karbohydratinntaket betydelig. Selv om det er kortsiktig, kan det føles som å trekke seg fra et vanedannende stoff, som egentlig er det du gjør (farvel, sukker!). Den gode nyheten er at influensalignende symptomer er kortvarige.

Enda bedre, de kan reduseres når du går gjennom denne overgangsritualen, hvis du vet hva du skal gjøre.

Så i stedet for å lide i lav-karbo-diett-stillhet når du går inn i keto-dietten for vekttap eller andre helsemessige fordeler, kan du lese gjennom de vanlige symptomene og informasjonen her, sjekk ut dette nyttig video, og hold deg til det. De energigivende, fettforbrennende fordelene som følger med utholdenheten til dietten med lite karbohydrat kommer! (Ansvarsfraskrivelse: Hvis du ikke føler deg gal, ikke bekymre deg - mens ketofluensa er vanlig, ikke alle lider av det.)

Keto influensa symptomer

Det er ikke bare tankene dine som jobber hardt for å overgå til en keto-livsstil. Hvis du har levd på mest karbohydrater (glykogen) - og de fleste gjør - finner kroppen ut hva du skal gjøre nå som den ikke lenger kan være avhengig av glukose som energikilde. Følgende er noen vanlige indikatorer for at kroppen din ordner seg og du opplever ketoinfluensa:

 • Hjerneteppe
 • Kroppssmerter / muskelsår
 • forstoppelse
 • Diaré
 • Svimmelhet
 • døsighet
 • Muskelkramper / kramper
 • Kvalme
 • irritabilitet
 • Sukker cravings

Keto influensatid og varighet: Hvor lenge varer Keto influensa?

For den gjennomsnittlige personen kan ketoinfluensasymptomer begynne i løpet av den første dagen eller to for å begrense karbohydratinntaket ditt dramatisk, spesielt hvis du har hatt et kosthold med høyt raffinert sukker og bearbeidet mat (dvs. et høyt karbohydrat diett). Hvis kostholdet ditt allerede er relativt lite i bearbeidet sukker og stivelse når du begynner på lavkarbokost med høyt fettinnhold, kan du bare oppleve milde ketoinfluensasymptomer eller ingen symptomer i det hele tatt. Som med alt i keto-livsstilen og livet generelt, er alles opplevelse annerledes, og det er greit. Selv om du har et spesielt utålelig tilfelle av ketoinfluensa, har symptomene en tendens til å vare en uke eller mindre; det er bare i svært sjeldne tilfeller at de vedvarer lenger, kanskje opptil en måned. Hvis du lider i lengre tid, er det alltid lurt å konsultere helsepersonell.

Måter å avverge Keto Flu

Følgende er en rekke ketoinfluensamedisiner du kan bruke for å redusere de fysiske ubehagene når kroppen din tilpasser seg den nye drivstoffkilden:

 • Drikk mye vann. Keto dietten er vanndrivende, så dehydrering er vanlig og kan forårsake alle ketoinfluensasymptomene som er oppført ovenfor, spesielt fordi det hjelper til med tap av elektrolytter (se nedenfor). Heldigvis er det også det enkleste å bøte på; sørg for å drikke nok vann regelmessig gjennom dagen.
 • Fyll på elektrolytter. Den vanligste årsaken til ketoinfluensa er et underskudd i elektrolytter; hvis din blir lav, vil du føle deg trøtt. For å løse problemet må du opprettholde elektrolyttbalansen. legg til mer natrium, magnesium og kalium i kostholdet ditt, kanskje gjennom beinbuljong, avokado eller et dryss av himalaya havsalt til drikkevarer eller mat.
 • Spis mer fett. (Når sist du hørte det ?!) En annen vanlig årsak til ketoinfluensa er å ikke spise nok ketovennlig makroer for å opprettholde gode energinivåer. Så hvis du drar, spis en sunn matbit fylt med sunt fett, som selleri med saltet smør eller litt fersk, saltet avokado. Noe bra bladgrønnsaker hjelp også, siden de har mange gode makronæringsstoffer. 
 • Tren litt mindre. Lette aktiviteter som turgåing, yoga og sykling som ikke er anstrengende, kan bidra til å avverge influensasymptomer, men du bør unngå anstrengende treningsøkter med intens løpe- eller løftevekt når kroppen tilpasser seg. Så kom deg dit ut og beveg kroppen din litt, men ikke overdriv.
 • Hvil mer. Få god søvn hver natt og hvile når du føler deg trøtt. Å skifte metabolske gir er hardt arbeid, så gi motoren god tomgangstid!

Mojo på!

Føler du deg bedre ennå? Hvis ikke, slapp av og fortsett det. Kostholdsendringer påvirker alltid kroppen, og kroppen din må bosette seg i å leve i en tilstand av ketose. Så ta deg et høyt glass vann, krydre det med litt havsalt, og skål til deg for selvpleie, hydrering og for å presse gjennom i navnet til bedre helse. Selv når du går gjennom denne tiden, vil blodsukkeret og insulinnivået begynne å normalisere seg til en sunnere tilstand, og ketonnivåene vil forbli høye nok til å hjelpe kroppen din til å overgå raskt. 

Husk også: det er alltid en god ide å søke medisinsk råd før du gjør dramatiske endringer i kostholdet ditt.

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X