Ta gjettet ut av ketose

Hvis du vil vite om du er i ketose eller hvilket nivå av ketose du er i, må du teste. Testing er den eneste måten å virkelig vite. Og selv om det er forskjellige metoder for testing, blir blodketonmonitorer, for eksempel din Keto-Mojo-måler, ansett som gullstandarden for å avgjøre om du er i ketose, på hvilket nivå og hva blodsukkernivået ditt er. Glukosetesting utføres ofte for å hjelpe til med diabetesbehandling, men det er også nyttig for ketonians fordi det kan avsløre "trigger matvarer", eller matvarer som spiser glukosen din og dermed kan påvirke ketonnivået negativt. Men når er den beste tiden å teste?

De beste tidene for å teste ketoner og glukose

Testing av ketoner og glukose til omtrent samme tid hver dag er viktig for å spore fremdriften. Så det aller beste tidspunktet å teste er når det er praktisk for deg med jevne mellomrom. Hvis du velger et tidspunkt som er praktisk for deg å teste daglig, vil du sannsynligvis fortsette å teste i tide og dermed kunne sammenligne resultatene dine med tidligere dager på samme tid. Men siden søvn og måltider kan skje testresultater, er visse tider bedre enn andre.

Her er når vi liker å teste:

Test om morgenen mens du er fast

Testing før du inntar noe, men etter at du har vært våken en stund hjelper deg å unngå & #8220; daggry-effekten & #8221; (en økning i blodsukkeret / glukosen tidlig om morgenen forårsaket av en naturlig økning i kortisol før du våkner). Om morgenen vil glukose generelt være høyere og ketoner er vanligvis på sitt laveste. Du kan lære mer om daggry-effekten her.

Et fastet testresultat vil gi deg en god baseline for å sammenligne over tid. Men hvor lenge du kan vente etter at du har steget, kan avhenge av metabolsk tilstand eller tilstand. For noen uten insulinresistens vil testing en time etter oppvåkning generelt gi en god fastende baseline. Men for en som er insulinresistent, og som forårsaker forhøyede nivåer av glukose i blodet, kan det være bedre å vente 2-3 timer på den faste baseline, noe som gir kroppen din mer tid til å tilpasse seg kortisolspissen. Den beste måten å bestemme det ideelle tidspunktet for deg er ved å teste glukosen påfølgende dager med samme intervaller etter å ha våknet: 1 time, 2 timer, 3 timer. Dette vil hjelpe deg å forstå hvor lang tid det tar før glukosen din blir jevn.

Hvis ketonene dine er 1 mmol / l eller høyere i løpet av de forventede laveste nivåene av dagen, er det gode nyheter; det betyr at du mest sannsynlig er i en dyp tilstand av ketose!

 

 

Test før lunsj eller middag

 

 

For de mest innsiktsfulle ketonavlesningene, må du teste rett før lunsj eller middag, minst 2-3 timer etter at du har spist annen mat eller drikke (annet enn vann). Det er viktig å vente 2-3 timer etter å ha spist fordi inntak av nesten all mat, ketovennlig eller på annen måte, vil føre til at glukosen din går opp og ketonnivået faller litt. Dermed kan du teste godt mellom måltidene at du får en bedre lesning av fremdriften.

 

 

Testing før og etter måltider for å bestemme følsomhet for mat

 

Selv om vi bare anbefalte at du ikke tester etter at du har spist, er det en grunn til at du kanskje vil: Testing rett før et måltid eller bestemt mat, og deretter 60 minutter og 3 timer etterpå er en fin måte å finne ut hvordan kroppen din reagerer på forskjellige matvarer, snacks og drinker du har spist. Avanserte brukere vil kanskje legge til ytterligere tester på 30 minutter og 2 timer. Du kan lære mer om testing for matfølsomhet her.

Når du tester for matfølsomhet, må du være oppmerksom på at glukosestripler er en bedre indikasjon på matreaksjoner fordi glukose svinger raskere enn ketoner. For eksempel når glukose sitt høydepunkt en time etter å ha spist, mens ketoner tar mye lengre tid å generere.

 

Testing av GKI

Glukose-ketonindeksen eller GKI gir deg et bedre overblikk over din metabolske status og ketosetilstand. Det er en enkel beregning når du har tatt glukose- og ketonavlesningene: [Glukoselesingen din (mg / dl) ÷ 18] ÷ Ketonavlesningen = Glukoseketonindeksen din. Men du trenger ikke rote med regnestykket fordi Vi gir deg en praktisk GKI-kalkulator her. Vi anbefaler å teste GKI-enheten din to ganger om dagen: etter å ha våknet og før lunsj eller middag som beskrevet over.

HVORDAN SKAL JEG TESTE KETONER OG GLUCOSE?

Når du først går i gang med et ketogent kosthold, anbefaler vi å teste ofte, kanskje to ganger om dagen, og også teste for matfølsomhet. Men generelt sett avhenger antall ganger du tester hver dag av hva du vil oppnå. Hvis du bare vil bekrefte at du er i ketose og har en rytme med det nye kostholdet ditt, er en gang om dagen tilstrekkelig.

Hvis du henvender deg til det ketogene kostholdet for terapeutiske fordeler rundt medisinske forhold, kan det være lurt å teste før hvert måltid for å se hvordan dagen går, og om nødvendig gjøre justeringer før du spiser for å sikre at du tar riktige valg for å opprettholde ønsket nivå av ketose.

Etter flere måneders levende keto, bør du ha en god følelse av hva du trenger å gjøre for å holde deg i ketose, slik at du kanskje ikke trenger å teste så ofte. (Selv om det er en god idé å sjekke inn med deg selv med jevne mellomrom, da de fleste av oss har en tendens til å bli litt mer slappe når vi ikke blir holdt i sjakk av testresultater.) Flere måneder inn i livsstilen er også et godt tidspunkt å se om du kan tilsette mer karbohydrater eller protein i kostholdet ditt og forbli i ketose; du gjør dette ved å prøve det og teste resultatene. Noe av det beste med testing er at positive resultater oppfordrer deg til å fortsette. Det er morsomt å se fremgangen, spesielt fordi du vanligvis kan se den før du kan føle det.

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X