Hvis du er som de fleste som bare begynner på keto-slanking for å miste kroppsfett eller for andre helsemessige fordeler (som å stabilisere blodsukkeret), klør du sannsynligvis for å se og føle umiddelbare resultater. Du kan til og med være besatt av å spise sunt fett, overvåke karbohydratinntaket ditt og teste blodsukkeret og blod-keton og nivåer med en ketonmåler og lurer på hvorfor testresultatene svinger så ofte og så dramatisk, eller hvorfor du ikke ser øyeblikkelige fall i blodsukkernivået / blodsukkernivået og stiger i blodketonnivået.

Til dette sier vi: ha tålmodighet! En av de største hindringene for suksess for nye keto-slankere er en tankegang som du "skal være" lenger på å nå dine mål eller mer i en tilstand av ketose enn du er. I tillegg reagerer hver enkelt person annerledes på et fettfattig kosthold eller noe kosthold, så det er ikke nødvendig å sammenligne. 

Omskolere kroppen din

Å komme inn i ketose skjer ikke umiddelbart. Det tar kroppen din fra 2 til 7 dager å komme i ketose, avhengig av en rekke faktorer, inkludert din unike kropp, helse, aktivitetsnivå og diettvalg.  

Hvorfor tar det så lang tid? Fordi du omskoler kroppen din! Ketose er en naturlig metabolsk prosess, der kroppen din bruker fettlagre som sin primære drivstoffkilde i stedet for glukose (karbohydrater). For å aktivere denne prosessen og endre kroppens foretrukne kilde til energi og metabolsk tilstand, må du frata kroppen din det vanlige drivstoffet ved å redusere karbohydratinntaket drastisk og øke fettinntaket ditt (dvs. et høyt fett, lite karbohydrat diett med moderat proteininntak). Deretter må du gi kroppen din tid til å tilpasse seg og leveren din tid til å konvertere fett fra maten og kroppen din (fettvev) til ketoner som skal brukes til energi.

Hva du spiser og i hvilken ratio

Uansett hvor lang tid det tar deg spesifikt, har du å gjøre med ernæringsketose alt med det du gjør og ikke spiser. Generelle retningslinjer for et ketogent diett er å konsumere 70 til 80 prosent av de daglige kaloriene dine fra fett, 20 til 25 prosent fra protein og 5 til 10 prosent fra karbohydrater, gi eller ta avhengig av din livsstil og andre personlige faktorer. 

Så lenge du spiser innenfor dine optimale makroer (finn ut mer om disse her) og følger keto lavkarbokosthold, du er på vei og vil nå ketose. Så i stedet for å presse deg selv til resultatet, sikter du mot reisen. Den første eller to måneder på keto er en læringsopplevelse der du blir kjent med dietten, oppdage hvordan kroppen din reagerer på forskjellige matvarer, finne smertepunktene dine, og tilpasse deg fysisk til å forbrenne fett i stedet for karbohydrater for energi. Du kan oppleve keto influensa symptomer, inkludert keto pust (det lukter aceton) og finn at fysisk aktivitet lar deg konsumere noen flere daglige netto karbohydrater når du trener opp kroppen din for å forbrenne fett. Hvis du ikke ser resultater så raskt du vil, ikke bli motløs. Bare minne deg selv på at du begynner på en ny, fettforbrenning, sunn livsstil og hold deg på veien for lavkarbokost. Med tiden vil resultatene komme.

Hvordan Jumpstart Ketosis

Å øve på faste eller intermitterende faste kan få deg til å komme inn i ketose raskere, men det er ikke nødvendig, og det kan være litt mer enn du vil ta på deg rett ut av porten. (Lær mer om faste her.)

Så uansett om du utforsker keto dietten og ketonlegemer for drivstoff for fett tap, vekttap eller andre helsemessige årsaker, vær snill mot deg selv under denne overgangen. Gå gjennom det forventede bivirkninger, sørg for at du får nok elektrolytter til å dempe dem, og snart vil du trives med keto dietten.

MER: Lær om testing av ketoner og hvorfor en blodketonmåler er bedre enn urinteststrimler.

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X