Det er en enorm online buzz om keto slankepiller, men ikke av den grunnen du kanskje tror. Kanskje du har hørt de har vært på Hai tank. Eller kanskje du har sett kampanjer på nettet som viser at kjendiser som Chrissy Tiegen og Demi Lovato er fans. Men disse kampanjene er symbolet på "falske nyheter." Faktisk er de helt fiktiv informasjon presentert som sannhet.

Dessverre, med det lynraske og vidtrekkende internett, er det nesten umulig å eliminere disse falske påstandene nå som de er ute og i verden, så forbrukerne fortsetter å være forvirret om ketopiller.

Så hva er sannheten om keto vekttapspiller, eller ketontilskudd (som forøvrig faktisk inneholder ketoner)? Hjelper de deg med å gå ned i vekt, holde deg skarp og øke energinivået slik de lover? Selv om det ikke er helt hyp, er det meste, spesielt i pillenes nåværende doser. Les videre for å finne den virkelige vitenskapen bak for godt til å være sant keto kosttilskudd, hvordan de sammenligner med ketogen diett, og hvorfor keto piller faktisk kan bremse vekttap.

Hva er eksogene ketoner?

"Ketopiller" er stenografi for eksogene ketoner. Eksogene ketoner, som bare er ketoner som stammer utenfor kroppen din, kommer pakket i piller, pulver og flytende former (tenk MCT-olje).

Når du bruker eksogene ketoner, bruker du bokstavelig talt molekyler av beta-hydroksybutyrat (BHB), det viktigste energikonet som produseres av kroppen din på et ketodiett. Når du bruker BHB, øker nivået av keton i blodet tilsvarende.

Det er to typer eksogene ketontilskudd: ketonsalter og ketonestere. Begge hever nivåene av keton i blodet. Hovedforskjellen er at ketonsalter er festet til et mineral (som natrium) og ketonestere er festet til et alkoholmolekyl. De fleste ketotilskudd er ketonsalter.  

Hva gjør eksogene ketoner?

Hva lokker det med å ta eksogene ketoner? De har blitt studert i en rekke sammenhenger og har vist seg å:

 • Lavere blodsukkernivå
 • Reduser laktatoppbygging under utholdenhetssykling (et tegn på muskelutholdenhet)
 • Forbedre erkjennelsen hos rotter
 • Reduser epileptiske anfall

Alt dette høres bra ut, men hvordan kan ketontilskudd (aka keto piller) sammenlignes med ketodietten? Er de like gunstige? Hva er forskjellen? La oss utforske. 

Ernæringsketose Vs. Kunstig ketose

På et keto lavkarbokosthold begrenser du karbohydratinntaket sterkt og fokuserer på et fettfattig kosthold der kroppen din forbrenner fett til drivstoff. Denne karbobegrensningen holder i sin tur hormonet insulin lavt. Det tvinger også kroppen din til å lete andre steder etter energi, først og fremst ved å oppmuntre leveren din til å forbrenne fett for å produsere ketoner for energi. Dette kalles ernæringsketose. Når du er i næringsketose, har du lavere blodsukker og økte gratis fettsyrer du kan bruke til energi. 

Du lærte tidligere at eksogene ketoner også senker blodsukkeret, men øker de også frie fettsyrer? Her blir forskjellen mellom ernæringsmessig og kunstig ketose (å ta eksogene ketoner) tydelig. 

Ved ernæringsketose, bryter kroppen din kroppsfett fra lipolyse, (bryte opp kroppsfett) til fettsyrer, så havner de fettsyrene i blodet ditt, klare til å bli brent som energi.

Men tar ketontilskudd avtar frie fettsyrer. Hvilket betyr at mindre fett er tilgjengelig for forbrenning. Med andre ord bruker kroppen din mindre av sitt eget fett. 

Det er en grunn til dette; raskt heve ketonnivået ved å ta ketontilskudd forteller kroppen din: Hei, vi kommer for dypt inn i ketose, slutter å forbrenne fett og produsere ketoner! Denne sikkerhetsmekanismen er et naturlig forsvar designet for å beskytte deg mot unaturlig høye nivåer av ketoner, noe som kan resultere i en farlig (og sjelden og vanskelig å oppnå hvis du ikke er en type 1 diabetiker) som kalles ketoacidoseFor å være tydelig vil det å ta normale doser eksogene ketoner sannsynligvis ikke føre til ketoacidose, men det vil redusere nedbrytningen av kroppsfett.

Hovedpoenget er at ketopiller, i motsetning til ketodietten, ikke egner seg godt til å stimulere fett tap. Fortsatt ikke klart hvorfor? La oss forklare.

Problemer med keto-piller (og andre ketontilskudd)

Det er flere ulemper å stole på kunstig ketose oppnådd gjennom piller og andre ketontilskudd snarere enn ernæringsketose: 

 • Nedsatt fetttilpasning

  Når du går keto, trenger kroppen din tid til å få “fett tilpasset.” Det er vant til å renne av glukose (sukker), og må nå gå over til å brenne fettsyrer for drivstoff. 

  Dette er grunnen til at fettsyrer blir forhøyet på et ketodiett; kroppsfett brytes opp, fettsyrer frigjøres og ketoner produseres. Dette er en fin måte å utslette fettbutikker, og det er en grunn til at keto dietten har vist seg å være så effektiv for vekttap og andre helsemessige fordeler. Men siden inntak av eksogene ketoner reduserer lipolyse, er det lite sannsynlig å øke tilpasningen av fett og dermed redusere mengden fett som brennes for å oppnå og opprettholde ketose.

 • Lav dosering gir mindre effektive ketosenivåer

  Klinisk testede doser av eksogene ketoner (vanligvis administrert i pulverform) varierer fra rundt 10 til 25 gram BHB. Disse doseringene har vist seg å øke ketonnivået pålitelig hos mennesker. En typisk keto-pille inneholder imidlertid bare rundt 400 milligram eksogene ketoner. For å treffe den lave enden av det terapeutiske spekteret, må du hoppe ... vente på det ... 25 keto piller. Å ta at mange piller kan bli irriterende. Og dyrt. Noe som fører oss til neste problem:

 • Koste

  På Amazon.com koster en flaske keto-piller alt fra $15 til $50. La oss si at du finner en flaske i den nedre enden av prisspekteret: 60 piller (400 mg BHB) for $20. Hvis du vil ta daglige kliniske doser, vær klar til å bruke ca $3,000 per år. Matematikken lyver ikke. 25 piller per dag = $8.33. $8.33 x 365 = $3.040,45. Whew. Det er noen smertefulle priser. 

 • Mangel på regulering

  Tilskuddsmarkedet er ikke tett regulert. Generelt må du stole på at et merke følger Good Manufacturing Practices (GMP) når du produserer pillene. Ofte gjør ikke merkevarer det. For eksempel ga Food and Drug Administration (FDA) nylig en advarsel til Let's Talk Health, Inc. (et merke som selger curcumin og vitamin C-tilskudd), for brudd på flere GMP-regler.

  Siden kosttilskudd ikke overvåkes av FDA, må du også stole på at det valgte tilskuddet inneholder annonserte nivåer av dets aktive ingrediens. ConsumerLab.com, en tredjeparts vakthund, har testet en rekke kosttilskudd for å sikre at de lever opp til løftene sine. de deler sine funn for en liten avgift.

 • Dessverre har ConsumerLab.com foreløpig ikke skrevet anmeldelser av ketopiller, så ingen vet egentlig hva de får med disse kosttilskuddene.

Det endelige ordet

Du har sett keto-pillene. Du har hørt påstandene. uanstrengt vekt tap, forbedret fettforbrenning, super hjernekraft.  

Disse påstandene tåler imidlertid ikke gransking. Ja, det har vist seg at eksogene keton kosttilskudd øker ketonlegemer i menneskekroppen, men du må ta dusinvis av piller om gangen for å oppnå kliniske doser og få en meningsfylt mengde som positivt vil påvirke tilstanden din til ketose. Bedrifter som selger keto-piller inneholder ikke ansvarsfraskrivelse om dette faktum på produktetiketter. I stedet snakker de om å gå ned i vekt, vektkontroll og deres egenskaper som fettforbrenner. Men eksogene ketoner er ikke noe vekttapstilskudd. Faktisk reduserer de mengden gratis fettsyrer i blodet ditt. Denne typen tilskudd er ikke en god formel for å miste fett eller for generell velvære. Beslutningen om å ta ketopiller er opp til deg. Hvis du har lest så langt, bør du ha nok informasjon til å velge med omhu. Uansett er det alltid en god ide å konsultere en ernæringsfysiolog eller din primærlege før du tar piller eller et dramatisk nytt kosthold. 

 

referanser

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X