Kan det ketogene kostholdet hjelpe med Alzheimer & #8217; s & #038; Demens?

publisert: 6. mars 2019
can-the-ketogenic-diet-help-with-alzheimers-and-dementiaplay-icon

Kan det ketogene kostholdet hjelpe med Alzheimers og demens?

Det er noen virkelig, virkelig spennende vitenskap som peker på effektiviteten av det ketogene kostholdet ved å bidra til å lindre noen av symptomene på Alzheimers og demens, men også potensielt til og med redusere risikoen for å få Alzheimers og demens i utgangspunktet. Jeg er Thomas DeLauer med Keto-Mojo, og i dag bryter vi ut vitenskapen om hvordan det ketogene kostholdet påvirker nevrodegenerative sykdommer. Så det første vi må se på er det store overordnede bildet her, og det er det faktum at når du har å gjøre med Alzheimers og demens, pleier du å gjøre med hjernens manglende evne til å behandle glukose som en drivstoffkilde lenger. Så det som ender med å skje er på grunn av sin nedsatte evne til å bruke glukose, hjerneceller begynner å dø. Hjernen begynner egentlig å sulte. Så i hovedsak krymper den fordi den ikke lenger får drivstoffet, eller den bruker utilstrekkelig drivstoffet som den har vært vant til å bruke i så lang tid.

Bruke ketoner eller fett som drivstoffkilde

Det store bildet her er at ved å bruke ketoner eller fett som drivstoffkilde, gir vi hjernen en alternativ kilde til drivstoff, slik at den ikke trenger å bruke glukose slik at Alzheimers og demens ikke potensielt påvirker hjernen. slik det vanligvis ville gjort. Så la oss se på faste et sekund fordi faste bruker ketoner og faste har blitt brukt til å behandle epilepsi i veldig lang tid. Det er faktisk slik det ketogene kostholdet opprinnelig ble oppdaget. Men forskere begynner nå å finne at hvis vi bruker den samme typen bevis og den samme typen vitenskap om hvorfor faste og ketonene som er produsert fra faste, har vært så bra for epilepsi, kan vi bestemme at det bare kan være sterkt for Alzheimers og demens også.

Hva er Mitokondria i hjernen?

Men før jeg går inn på den nylige vitenskapen, og jeg snakker om nyere vitenskap som 2018-studie, vil jeg forklare noe av biologien, noen av tingene som skjer med et ketogent kosthold som kan føre til hvorfor det er så kraftig for å hjelpe dem med Alzheimers og demens. Den første er mitokondrier i hjernen. Du forstår, mitokondrier er der vi skaper energi. Det er der vi lager ATP. Og vi har den mitokondriene i hjernen også, hver eneste celle i kroppene våre. Den kule tingen er at mitokondrier kan behandle ketoner veldig effektivt. Nå interessant nok, betahydroksybutyrat, som er den viktigste ketonlegemet som vi vanligvis snakker om, ender opp med å bære mer energi per enhet oksygen enn glukose, så det betyr at betahydroksybutyrat gir en hjerne mer energi med mindre slik at hjernen ikke må jobbe like hardt, men likevel produsere like mye, om ikke enda mer energi.

Hva er reaktive oksygenarter?

Dette betyr at det er mindre sannsynlig at du sliter på hjernen, hvis du vil. Og dette fører til at mindre ekstra oksygen svever rundt hjernen som fører meg til neste punkt: reaktive oksygenarter. Du skjønner, ROS er bare ekstra oksygen som flyter rundt i hjernen som det som kalles en fri radikal. Og disse frie radikaler flyter rundt hjernen, og de forårsaker oksidativ skade. Ekstra oksygen, O2, oksidativ skade. Nøyaktig, gjør regnestykket. Så når vi har ekstra oksygen som flyter rundt i hjernen, reagerer det med forskjellige ting, og det gjør det til et veldig, veldig betent miljø. De kan også utløse mange hjerneceller til å dø. Det som er interessant er at ketoner har vist seg å hemme dette ekstra oksygenet fra å oppstå, så det stopper faktisk neurodegenerasjon rett i sporene fordi vi ikke har å gjøre med alle de sprø reaktive oksygenartene som vi vanligvis ville taklet hvis vi brente glukose i hjernen, og det fører meg til den neste biologiske grunnen til at ketose kan bidra til en slik forbedring med Alzheimers, og det er GABA-glutamatskalaen.

Forstå GABA og Glutamate

Du ser, når du ser på hvordan hjernen fungerer, har vi en glidende skala av det som kalles GABA og glutamat. GABA står for gamma-aminobutyric acid og glutamate er glutamate. Glutamat gjør at hjernen din er kablet litt mer høy energi og vi trenger litt av begge deler, men studier har vist at hjerner som er kablet litt mer mot glutamatskalaen har en tendens til å ha større risiko for nevrodegenerative sykdommer, men også kroniske betennelse. Så hvis hjernen vår er kablet til å være hyperaktiv hele tiden, gjør det ikke bare at vi føler oss engstelige og stressede, de kan også slite ut hjernen.

Så det er vist at ketoner faktisk stopper evnen til å belaste glutamat når det gjelder hjerneceller. Så når du er i et ketogent kosthold, så forhindrer du at cellene i hjernen lades opp på det som gjør dem hyperaktive og skyver det mer mot GABA-skalaen som gjør en hjerne avslappet. Tenk på det som et utholdenhetsløp for hjernen din. Du vil bevare og tempoet. Du vil ikke bruke all energien din i dag og slite ut hjernecellene dine. Nå ble dette faktisk publisert i et tidsskrift som heter "Trends of Neuroscience." De fant bokstavelig talt ut at det å være på et ketogent kosthold gjorde det slik at du hadde mindre glutamat i hjernen.

Alzheimers og demens journalstudie

Nå fører dette meg til det store studiet som jeg vil snakke om. En veldig fersk studie publisert i 2018 i Alzheimers & Dementia: Journal of Translational Research and Clinical Investigation. Nå som denne studien gjorde, var at den så på 15 deltakere som hadde mild til moderat Alzheimers. Ok, hva de gjorde er at de satte alle disse deltakerne på et ketogent kosthold i noen måneder, og det de hadde dem å gjøre, var at de fikk dem til å holde kaloriene sine nøyaktig det samme som de opprinnelig var. De endret ikke kaloriene, økte ikke eller reduserte ikke, men de la også til MCT-olje i det daglige kostholdet. Så hver dag hadde de litt MCT-olje slik at de produserte litt mer i veien for ketoner.

Studieresultater

Nå fullstendig ansvarsfraskrivelse, etter studiens slutt, hadde fem av deltakerne droppet ut, så det er bare ti på slutten av studien. Det de fant på slutten av studien var at det ketogene kostholdet virkelig har en dyptgripende effekt på de som allerede har Alzheimers eller demens. De gjorde en kognitiv vurdering før de startet dietten, tre måneder etter dietten og fire måneder etter dietten. Og på slutten av studien fant de at ni av 10 deltakere som fullførte denne studien, hadde en enorm forbedring av den samlede kognitive funksjonen. Nå gjorde de dette den veldig spesifikke, anerkjente testen. Denne testen ble kjent som ADAS-Cog-testen, og den måler alle slags ting. Den måler romlig bevissthet, den måler hukommelse, den måler oppmerksomhet på detaljer, oppgavens fullføring og en rekke andre ting. Og det de fant er i gjennomsnitt, det var en fempunktsøkning som er en veldig betydelig økning da de var på ketogent kosthold. Men her blir det veldig interessant. Da de gikk ut av det ketogene kostholdet, gikk testresultatene tilbake til der de var før. De mistet all forbedring, men dette viste til slutt at når de følger et ketogent kosthold, kan de som har Alzheimers eller demens til slutt bruke en annen energibane som lar dem gjenvinne noe av minnet og ha litt mer kognitiv funksjon.

Hvorfor du bør teste med Keto-Mojo-måleren

Dette er bare toppen av isfjellet når det kommer til forskningen som vi begynner å finne i verden av nevrodegenerative sykdommer, men vi finner mange kraftige bevis som kan vise at ketogen diett er kraftig ved forhindrer også disse sykdommene. Når det nå kommer til å virkelig være i ketose, er den eneste måten du kan finne ut av det ved å teste blodet ditt. Jada, det er andre mekanismer, men hvis du vil at alt skal være alt, den sanne gullstandarden, vil du sørge for at du bruker Keto-Mojo meter slik at du faktisk kan teste blodet ditt og bestemme hvor ketonnivået ditt er på, slik at du kan vite at du får den maksimale mengden beta-hydroksybutyrat til å gi drivstoff til hjernen din, slik at du ikke trenger å ha en glukosebrenner slik at du ikke Jeg må potensielt håndtere nevrodegenerative sykdommer. Hold det som alltid her inne i Keto-Mojo. Flytt gjetningen ut av ligningen og bruk målingen til måleren. Jeg er Thomas DeLauer og ser deg snart.

For mer informasjon om det ketogene kostholdet for behandling og forebygging av Alzheimers, les denne artikkelen.

cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X