Santa Margherita Pinot Grigio

20. april 2021

Santa Margherita Pinot

Pinot Grigio er et populært og allment tilgjengelig vinvalg, spesielt dyrket i Nordøst-Italia, hovedsakelig i regionene Veneto, Friuli-Venezia Giulia og Trentino-Alto Adige.  

Denne Santa Margherita Pinot Grigio kommer fra Trentino-Alto Adige, Italias nordligste vinregion, som grenser til Østerrike, omgitt av Alpene. Dens høyere høyde og kule klima har en tendens til å produsere vin med lavere alkohol (du kan finne ut mer om det her), så denne regionen er av spesiell interesse for oss. Vinen er fra Valdadige-sonen, som produserer noen av de laveste alkoholvinene i området.

Det første du vil legge merke til ved denne Pinot Grigio er dens bleke stråfarge, med en lett kobberfarge. Når du tar en sniff, blir du møtt med en lett gjærlig jordhet, blandet med sitrus og epleblomst. Når du smaker, finner du en tingly medley av kandisert Meyer-sitron, aprikos og kvede, med honningøl. Det er den perfekte vårmiddagsvinen, lett sammen med hvitt kjøtt, kremete oster og salater.

Ettersom Pinot Grigio eksporteres i store mengder, kan det være varierende grad av kvalitet. Santa Margherita ble valgt fordi den gir god valuta for pengene og kan bli funnet internasjonalt, i mange restauranter, så vel som i dagligvarebutikker, og i vinbutikker på nettet, som Totalwine.com  på rundt $17-20. Det kjører vanligvis rundt 12,5% alkohol. Det er interessant å merke seg at selv om det er en nydelig, honningfull finish (som kan indikere rester av sukker), glukose ikke ble testet, og ketoner forble konstant. 

Morsom fakta:  Pinot Grigio er kjent som Pinot Gris i Alsace, Frankrike og Oregon, hvor de ofte blir funnet å være høyere i alkohol og restsukker.

Kilde: KETO-MOJO
cta-booklet

Ikke på vår adresseliste?
Registrer deg og få 5 fantastiske franske oppskrifter! Oui s'il vous plaît!

Hos Keto-Mojo tror vi på å dele - dele viktige keto-samfunnsnyheter, vitenskap og studier, gode keto-oppskrifter, produkter vi elsker og profiler av mennesker som inspirerer oss.

Bli med i fellesskapet vårt nå og bli forelsket i 5 nye franske oppskrifter!

Show Buttons
Hide Buttons
X